Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Vägglampor

( antal produkter: 45 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Antal Ljuskällor
Typ av glödlampa
Säkerhetsnivå
Filter: färg
Pris
-

Vägglampor - lampor som unikt dekorerar interiören

Vägglampa är inte bara ett alternativ till en taklampa. Korrekt installerad vägglampa är ständigt synlig. Till skillnad från taklampan, som syns mycket mindre ofta, är vägglampan också ett dekorativt inslag i inredningen.

I Sellys.se-butiken hittar du många praktiska tips för att välja och installera vägglampor.

Hur väljer man rätt vägglampa?

Först och främst måste du överväga vilket rum du behöver vägglampan i och på vilket sätt du vill använda den. Det finns vägglampor som huvudsakligen har dekorativ karaktär. Några av dem är verkliga konst- och designverk. Det finns också lampor i vilka punktbelysning används för att belysa ett visst område, samt de som fungerar som oberoende köksbelysning. Därför bör du fundera ordentligt och fatta rätt beslut.

Vägglampa som inslag av inredning

Utseendet på armaturen samt sätt att modellera ljus är två faktorer som kan påverka inredningen. Det modellerade ljuset sprids till exempel upp och ner i form av olika geometriska kroppar med en specifik struktur. Detta är en utmärkt metod för att arrangera utseendet på vardagsrummet, matsalen och andra rum.

Om lampskärmen påverkar inredningen är det viktigt att svara på frågan: vilken inredningsstil bör lampan passa till? Vägglampor kan vara väldigt enkla och moderna eller fungera som en visuell attraktion i rummet. Så det viktigaste är att välja rätt variant av vägglampan:

• blank - mässing vägglampa eller koppar vägglampa;
• modern - LED-vägglampor;
• klassisk - svart vägglampa;
• mysig - t. ex. snygga vägglampor i textil;
• extravagant - t. ex. vägglampa till barn;
• som avsett - köksvägglampa.

På vilken höjd ska vägglampor hängas?

Undvik som regel att titta direkt på ljuskällan. Om lampan utstrålar ljus upp och ner bör det monteras högst upp på väggen, dvs i ögonhöjd. Detta kommer också att göra lampan mer synlig i rummet.

OBS: Om det finns någon sittplats nära lampan borde det inte heller vara möjligt att titta direkt på ljuskällan därifrån. Om du är osäker vilken lampa du borde välja, tänk på möbelarrangemang i ditt rum.

Hur ska vägglampor monteras?

I allmänhet bör vägglampan monteras på ett sådant sätt att ljuskällan inte syns direkt från botten eller uppifrån. Att installera vägglampan i en höjd av cirka 5 cm över ögonhöjd gör att lampan inte bländar ögonen. Som regel borde installationshöjd variera mellan 1,70 m och 1,80 m.

Om du monterar lampan själv, följ instruktionerna i bruksanvisningen och säkerhetsanvisningarna. Vi rekommenderar professionell installation som genomförs en kvalificerad elektriker. Kom ihåg! Säkerheten är viktigaste!

pixel