Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Belysning restaurang, pub och kafé

( antal produkter: 70 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Antal Ljuskällor
Typ av glödlampa
Filter: färg
Pris
-

Restaurangbelysning

Inte alla ägare av en restaurang, café eller bar är medvetna om vikten av belysning i en restaurang. Med hjälp kan vi inte bara skapa rätt stämning, ge gästerna komfort utan också påverka konsumenternas smakintryck. Det är länge känt att vi också äter med ögonen! Belysning i en restaurang bör vara skickligt matchad när det gäller hela arrangemanget och naturligtvis ekonomiskt.

När du utformar utrymmet i en restaurang eller annan gastronomisk anläggning, bör du inte glömma ljuset. Redan vid designplaneringsstadiet bör vi ta hänsyn till platsen för ljuspunkter, lampans typ och stil samt de belysningsparametrar som är optimala för en viss lokal. Ljusintensiteten, dess färg och infallsvinkeln kommer att ha stor inverkan på stämningen hos gästerna i restaurangen.

Tillräcklig belysning i restaurangrummet

Det är viktigt att belysningen i rummet där dina gäster kommer att äta är jämn. Tack vare detta kommer du effektivt att undvika att skapa zoner där belysningen är för svag eller för stark. En annan fråga är ljusintensiteten, som bör bero på lokalerna. Om du driver en restaurang som är tänkt att vara ett romantiskt matställe kan du naturligtvis välja en lätt nedtonad belysning för att skapa en intim atmosfär. Om du å andra sidan bryr dig om en modern design eller om du driver en snabbmatsrestaurang kan ljuset i dina lokaler också spegla detta. Denna regel gäller även din restaurangs öppettider. Om avsikten är att öppna den från morgon till kväll eller natt är det värt att sätta på lampor som ger dig möjlighet att anpassa artificiellt ljus till det naturligt föränderliga ljuset utanför fönstret. Att öka ljuset på morgonen kommer att stimulera dina kunder och ge dem mer energi - och det är vad de behöver mest vid denna tid på dagen. Å andra sidan kommer lägre ljusintensitet att anges vid lunchtid, och vid middagen kommer naturligtvis den mest synliga att vara en intim atmosfär. Det enklaste sättet att arbeta med ljusintensitet är att använda armaturer anpassade för att reglera dess intensitet. Du kan också installera flera olika ljuspunkter för detta ändamål, som, när de används i olika konfigurationer, ger olika effekter. Därför behöver du både hängande lampor, samt plafonder och vägglampor. Om du vill skapa en mysig atmosfär i lokalerna, skulle det också vara en bra idé att använda bords- och golvlampor.

Barlampor och mer, eller hur väljer man belysning för puben?

Du kan välja pubens belysning mycket mer fritt än i fallet med en restaurang. Det är vanligtvis en mycket lösare atmosfär här, så du kan bli galen med ljuset. Nyckeln är dock rätt belysning av baren, som spelar en nyckelroll på denna plats. För att betona det kan du till exempel välja hängande lampor eller plaonder som är lämpliga för stilen i rummet. Beroende på dina behov kan du enkelt hitta lampor som matchar designen av hela interiören. Ett brett urval av modern, minimalistisk eller till och med industriell belysning, som för närvarande är det mest moderna valet för pubar, gör det lättare för dig att ordna rummet enligt din plan. Ett populärt förfarande som används på pubar är också installationen av färgat ljus, vilket i denna typ av lokaler skapar en lämplig atmosfär - å ena sidan, romantisk, å andra sidan, vilket möjliggör full avkoppling med vänner och stöd för roligt. Du kan också skapa unika effekter med LED-belysning.

Köksbelysning - användarkomfort för personalen

Som på alla arbetsplatser, i köket, påverkar lämplig belysning de anställdas komfort. Det kan effektivt öka deras prestanda och positivt påverka deras välbefinnande. Dessutom är säkerhet och förmågan att flytta runt i alla sina vinklar och krokar extremt viktiga i kök. Så du bör också ta hänsyn till detta när du överväger att välja rätt belysning för dina kök, oavsett om du är restaurang- eller barägare. Lamporna i detta rum måste framför allt vara praktiska och inte på något sätt hindra kockar eller servitörer. Därför är minimalistiska takarmaturer, lampetter eller plafonder som fäster mot taket perfekt här. Ett utmärkt val kommer också att vara antireflexbehandlade rasterarmaturer.

pixel