Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Perfekt belysning för hotellet

( antal produkter: 69 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Antal Ljuskällor
Typ av glödlampa
Säkerhetsnivå
Filter: färg
Pris
-

Gästfrihetsbelysning - ett viktigt första intryck

"Du har aldrig ett andra tillfälle att göra ett första intryck" - detta ordstäv är extremt viktigt både inom hotell- och restaurangbranschen. En gäst som besöker oss för första gången och ser ett vackert hotell med högkvalitativa tjänster, kommer att besöka oss igen nästa gång, om intrycket är dåligt kommer han aldrig tillbaka.

Hotellets första intryck, förutom den vänliga atmosfären, inredningen och servicebeteendet, skapar också hotellbelysning. Gästen anländer ofta till hotellet på kvällstid och hotellbelysningen skapar hotellets karaktär och det är det som fångar hans öga. Kom ihåg att det påverkas inte bara av inomhusbelysning utan också av externa.

Hotellbelysning används praktiskt taget hela tiden, därför är hotellets belysning mycket viktigt och det är värt att använda LED-belysning i den. Dessutom bör hotellbelysningen vara stämningsfull, snygg och funktionell, allt för att gästerna i hotellet ska må bra och vill återvända till det.

Byggnadens yttre belysning

Ett besökt hotell borde väcka beundran vid ögonblicket. För detta ändamål är det bäst att använda väggbelysning som betonar byggnadens främre fasad. Dessa kan vara lampor som sprider glödet i en eller två riktningar. Är din fastighet belägen utanför staden? Ingenting går förlorat, ingången till området visas effektivt med pollare eller dekorativa lyktor. Glöm inte parkeringen, som du kan lysa upp på samma sätt, samtidigt som du garanterar dina gäster en känsla av säkerhet.

Foyer - hotellets utställning

Foyer, dvs. entréhallen på hotellet, är en plats som bör välkomna gästen med sin mysighet och stil. Det är värt att dela in foyer i en aktiv och vilozon med hjälp av hotellbelysning.

Loungen för vila ska ha en lite dämpad men varm hotellbelysning. Mottagningen ljus men vänlig. Hotellbelysning, som ger generellt, indirekt ljus, kan realiseras med till exempel LED-paneler eller LED-downlight. Direkt hotellbelysning är viktigt där hotellpersonalen arbetar, t.ex. vid receptionen.

Kommunikations zoner

Korrekt belysning i trappan ökar säkerheten vid rörelse och minskar risken för olyckor. När det gäller kommunikationsvägar underlättar det orientering och är en utställning av lokalerna. Dessutom är hall och korridorer områden med liten arrangemangspotential, så valet av ljus kan visa sig vara den enda dekorationen i detta utrymme. Både i trapporna och i korridorerna bör ljuset vara en guide för att hjälpa människor utifrån som inte känner till byggnadens topografi att nå sin destination väl. Bra belysning kommer därför att bli ett utställningsföretag för företaget och påverka det första intrycket av dess besökare.

Hotellrumsbelysning

Hjärtat på varje hotell är inte foajén, utan varje gästs rum. Hotellrummen är inte bara för sömn utan också för vila eller arbete. Därför bör hotellrumsbelysning vara användbar och bekväm för alla dessa applikationer. Allmän belysning kan tillhandahållas av taklampor och det borde finnas en bordslampa bredvid sängen som lyser upp rummet medan du läser till exempel i sängen. Utöver de listade bör hotellrummet också ha en bordslampa riktad mot arbetsplatsen.

Restaurang / buffé / kafé

Det här är specifika rum, eftersom deras interiörer faktiskt är uppdelade i två delar - den där gästerna sitter och den tekniska, där det finns lager och ett kök. Här och här spelar ljus en mycket viktig, om än helt annan roll. I hallen där gästerna tas emot måste belysningen skapa en gynnsam atmosfär, mysig och trevlig att tillbringa tid i. Det kan dock inte vara för rökigt på grund av möjligheten att snubbla eller glida på golvet, vilket inte syns. Operatören behöver lämplig belysning på arbetsplatsen så att det inte finns något problem med sikt. I en sådan situation blir vitt ljus perfekt, eftersom det jämnt belyser alla delar av köket och hjälper till att fokusera. Rummet måste också vara mångsidigt, särskilt om det används för olika typer av fester - bröllop, födelsedagar eller andra jubileer. Bortsett från intressant belysning som bidrar till roligt används också bärbar belysning.

pixel