Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Tillfredsställande belysning på arbetsplatsen.

( antal produkter: 27 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Antal Ljuskällor
Typ av glödlampa
Filter: färg
Pris
-

Optimal takbelysning på kontoret

Kontorslampor är ett av de områden som vi ägnar särskild uppmärksamhet åt. Varför? Vi vet att korrekt utvald belysning påverkar kvaliteten på arbetet och komforten hos personer som bor i rummet. Vi erbjuder lampor som effektivt belyser utrymmet. Högkvalitativ kontorsbelysning kännetecknas av ett lämpligt ljusflöde och ett högt färgåtergivningsindex (CRI), vilket är ansvarigt för lättare synkoncentration. Energieffektivitet och hållbarhet är också viktigt, varför våra lampor tjänar kunderna mycket länge.

Vilka krav måste kontorsbelysning uppfylla?

När du väljer belysning för ett hemmakontor behöver vi inte vara uppmärksamma på stränga belysningsstandarder, du kan anpassa belysningen efter dina behov. Det är annorlunda om det ska vara belysning för ett företag där vissa specifika standarder måste följas. Kraven på kontorsbelysning regleras av den europeiska standarden PN EN 12464-1: 2003. Dessutom bör uppmärksamhet ägnas arbetsplatsförordningen och arbetsplatsriktlinjerna.

I allmänhet måste belysningen på en arbetsstation utrustad med en skärmmonitor vara korrekt anpassad till alla (visuella) uppgifter som utförs på den arbetsstationen. Dessa uppgifter innefattar bland annat att skriva och läsa texter på skärmen och skriva och läsa texter vid ett skrivbord. Belysningskriterier bör definieras utifrån typ av aktivitet, visuell uppgift och rum och sedan bör lämpliga kontorsarmaturer väljas i enlighet med detta.

Varför kräver skrivning och läsning av texter på skärmen ytterligare belysning? När allt kommer omkring är skärmen tänd. Svaret på denna fråga är väldigt enkelt: för mycket kontrast mellan en ljus skärm och ett mörkt rum spänner ögonen. Som du kan se när det gäller belysning är den minsta detalj viktig - särskilt när det gäller kontorsbelysning.

LED-kontorsbelysning

Viktigt för alla företagare är att LED-kontorsbelysning är en av de mest ekonomiska belysningsmetoderna, vilket möjliggör betydande besparingar när det gäller energiförbrukning. Samtidigt möjliggör den mycket bra ljusstyrka, lämplig för arbete med en bildskärm eller papper.

Att se till att LED-kontorsbelysning är adekvat är varje arbetsgivares ansvar i enlighet med arbetslagen. Elektrisk belysning med parametrar som överensstämmer med polska standarder bör tillhandahållas i arbetsrum. När det gäller ljusintensitet för arbete som handskrift, läsning eller tangentbordsdrift är det cirka 500 lux.

Perfekt kontorsbelysning är en kombination av direkt och indirekt belysning. Ergonomisk design på arbetsplatsen säkerställer användning av både LED-belysning och infallande dagsljus. Viktiga parametrar för kontorsbelysning är dess rätta kraft och brist på bländning. När det gäller indirekt ljus kan det uppnås med tak- eller vägglampor. Denna del av belysningen ska vara cirka 400 lux. Denna typ av belysning kompletteras med att belysa arbetsplatsen med lampor för en viss position eller skrivbordslampor.

pixel