Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

De vackraste lamporna för ditt vardagsrum!

( antal produkter: 212 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Antal Ljuskällor
Typ av glödlampa
Säkerhetsnivå
Filter: färg
Pris
-

Vardagsrumsbelysning - vilka lampor att välja

Vardagsrummet är en plats i en lägenhet som inte är rädd för någon typ av lampa. Först och främst är det en plats för viloplats och möten med hushållsmedlemmar, så du måste säkerställa god belysning av detta rum. Sätt alltid utseendet och dekorationen på andra plats. Om design vardagsrum ger många typer av lampor behöver du inte oroa dig för att inte lysa ordentligt. Då har du fler val när det gäller designlampor. Men när du bara behöver installera en stor lampa i vardagsrummet, låt den lysa upp alla vinklar och vyer i interiören.

Belysning i vardagsrummet - romantiskt eller praktiskt?

Om belysningen ska vara praktisk, välj inte lampor som tar upp en stor del av ljusflödet. Ett ljust vardagsrum måste ge hushållets medlemmar tröst. Dessutom kan du separera flera ljuszoner och välja olika typer av belysning. Men om vardagsrummet ska vara atmosfäriskt och atmosfäriskt, sätt på lampskärmar eller modeller som absorberar en del av ljuset och faller endast på utsedda inredningselement - t.ex. en vägg, bord, bordsskiva, bild eller öppen spis. Här kan du betona vad du bryr dig mest om.

Vilken färgtemperatur ska du välja i vardagsrummet?

Du kan välja mellan två huvudfärger, dvs. varmt och kallt. Mellanfärgen är den neutrala. Varm, dvs. gul, hjälper till att avslappning hos hushållets medlemmar. Den kalla färgen är den som mest liknar dagsljus - nästan från nyanser av vitt till nyanser av blått. Tack vare det får vi mer livsenergi - det är stimulerande och mycket intensivt. Den kalla färgen är LED-lampor och LED-lampor, som har en Kelvin-ordning i intervallet 4600 - 6500 [K]. Värmens färg kännetecknas å andra sidan av intervallet 2700 - 3200 [K]. De återstående mellan dessa intervall, det vill säga: 3200 - 4600 kan betraktas som en neutral färg. Du behöver dock inte bestämma en viss ljus färg. Huvudbelysningen kan vara kall och bordslampan eller golvlampan som tänds i vardagsrummet före sänggåendet eller medan du tittar på TV - det kan vara varmt. Planera belysningszoner och välj lämplig ljuskälla för dem. Om du väljer lampor med skruvlampor kommer du alltid att kunna byta ut dem i framtiden och ändra färg.

Hur många lampor ska det finnas i vardagsrummet?

Numera fokuserar vi ofta på energisparande, men efter att marknaden domineras av ledteknik är det ett mindre problem. Enligt många designers är den rekommenderade mängden lumen för ett vardagsrum med en yta på cirka 30 kvadratmeter 10500 [lm]. Men deras antal beror också på stämningen och utformningen av rummet. Om du har många vinklar har vardagsrummet en ovanlig form, se till att ljuset når alla obelysta platser - sätt inte på en stor lampa som lyser 10.000 lumen, välj extra- och dekorativ belysning.

 

pixel