Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Bordslampa

( antal produkter: 22 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Antal Ljuskällor
Typ av glödlampa
Filter: färg
Pris
-

Bordslampa - lära känna de senaste trenderna!

När det gäller bordslampor har varit en trend inriktad på minimalism populär under lång tid. De enklaste lösningarna och former begränsade till det nödvändiga minimum har blivit särskilt populära. Allt oftare är snygga lampskärmar onödiga och ljuskällan placeras i sikte. Effekten kompletteras också med baser gjord av metall eller glas.

Även om dessa minimalistiska förslag växer i popularitet är de traditionella bordslampor med lampskärm fortfarande det vanligaste valet för interiörer inredda på ett klassiskt sätt. Deras tidlösa elegans betonar den eleganta designen i alla interiörer.

Bordslampa i olika arrangemang

Bordslampan är inte stor så det finns inga hinder om du vill använda den som en bärbar ljuskälla. Det kan transporteras snabbt till en plats som behöver ytterligare belysning.

Bordslampor är en unik typ av belysning i många avseenden. De kommer inte bara att vara ett naturligt dekorativt tillskott till interiören, men framför allt kommer de att vara perfekta för rum med olika ändamål. Så var är det bäst att använda dem? Här är några av våra förslag.

Bordslampa - inspiration för vardagsrummet och mer

En bordslampa är en av de vanligaste tillbehören i vardagsrummet. Det placeras vanligtvis på sidobord av en soffa eller fåtölj. Det är också ett traditionellt tillskott till en byrå eller till och med en prydnad på hylla.

Denna typ av belysning används också mycket ofta i matsalen. Genom att placera bordslampor nära bordet kan du komplettera effekten av taklampan. Bordslampan i glas är ett subtilt alternativ till huvudbelysningen för en romantisk middag.

Moderna bordslampor för sovrummet

Moderna bordslampor fungerar bra i ett sovrum inrett, till exempel i skandinavisk stil. Deras mjuka ljus är optimellt för vanliga aktiviteter som kvällsprat eller lösning av korsord. När det gäller en klassisk sovrumssäng placeras vanligtvis bordslampor på båda sidor, på skåp eller nattduksbord. I de allra flesta fall är de en set, vilket gör bordslampor extremt praktiska.

Barns bordslampa

Bordslampan är också ett attraktivt tillskott till ett barns eller tonårings rum. Ytterligare belysning gynnar lärande, läsning och skapar en ovanlig atmosfär under en pyjamasfest med vänner. Vårt erbjudande inkluderar bland annat modeller i modern och glamour stil som passar perfekt till vilket rum som helst.

Hur många lumen ska en bordslampa ha?

För en bordslampa räcker 300-400 lumen. Ett totalt ljusflöde av detta värde är tillräckligt för att belysa ett specifikt område. Till slut behöver bordslampor inte tända hela rummet. Tvärtom, det som räknas är en mysig atmosfär och ljusa accenter. 300-400 lumen är ett värde som låter dig läsa en bok utan problem. En behaglig ljuskälla, en bekväm fåtölj och en intressant bok - behöver du något mer för att koppla av?

pixel