Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Välj den belysning som passar rummet!

( antal produkter: 243 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Antal Ljuskällor
Typ av glödlampa
Säkerhetsnivå
Filter: färg
Pris
-

Belysning och rom bör väljas med hänsyn till några praktiska regler. Både effekten i form av tillräcklig ljusstyrka på specifika platser och det totala visuella intrycket av interiören beror på den. Utan ljus kommer inget att vara synligt. Så se vad som är värt att vara uppmärksam på i förväg, vad man ska tänka på och i vilken vinkel de ska väljas. De viktigaste antagandena i urvalet kan presenteras i flera punkter.

Lamporna som används måste ge rätt mängd ljus

Mängden ljus som krävs varierar dock beroende på vad som görs i rummet. Vi pratar då om den erforderliga ljusstyrkan. Till exempel rekommenderas 300 lux för läsning och 750 lux för mer exakta aktiviteter som att sy, limma små föremål. Å andra sidan bör vila eller titta på TV ske med mycket mindre ljus, i storleksordningen ett dussin till flera dussin lux. Därför är det tillrådligt att inte begränsa sig till en punkt som lyser upp rummet, men beroende på behov, använda flera separat anslutna, t.ex. taklampa, vägglampor och en golvlampa för lokal belysning.

Ljuset måste vara funktionellt

Detta innebär att man utformar fördelningen av ljuspunkter på ett sådant sätt att de fullgör sin uppgift. Till exempel bör badrumsbelysning koncentreras till spegeln, för det är där den största precisionen krävs i ansiktsmakeup. I köket räcker det däremot inte med ett centralt ljus, för när vi står vid handfat eller disk, som vanligtvis ligger bredvid väggen, täcker vi dem med vår person och vår arbetsplats skulle vara i skuggan. Därför används ytterligare belysning som installeras på hängande köksskåp. Belysningens funktionalitet demonstreras också av möjligheten till kontroll.

Belysning ska vara energieffektiv

Det finns fler och fler armaturer på belysningsmarknaden utrustade med lysrör, ljuskällor som ger mer än fyra gånger mer ljus än traditionella glödlampor (med samma lampkraft). Här bör lysrör särskiljas med elektroniska och vanliga tändsystem. De med elektronisk och varm tändning (vanligtvis dyrare) kan användas säkert i hushållet nästan var som helst. Men när du använder dem med standard eller elektronisk tändning och kall tändning (vanligtvis billigare), kom ihåg att det finns ett starkt samband mellan källans hållbarhet och frekvensen för dess aktivering. Därför bör de endast användas där ljuset lyser relativt länge och sällan slås på och av.

Den andra typen av energibesparande ljuskällor är lysdioder. På grund av deras parametrar förskjuter de lysrör och kan vara ett bättre alternativ. Den otvivelaktiga fördelen med lysdioder är deras hållbarhet och låga känslighet för aktiveringsfrekvensen.

Formen på belysningsarmaturer bör anpassas till inredning lägenhet

Belysningsarmaturens design och stil bör stämma överens med atmosfären som skapas av husets värd. När allt kommer omkring är hans hus hans språket. Det bör också läggas till att de senaste teknikerna relaterade till lysdioder gör det möjligt att integrera ljuskällor i möbler, tak, väggar etc. Så att du kan kombinera olika föremåls funktioner. Ljus kan inte bara komma från en separat lampa. I vårt sortiment hittar alla lampor som matchar deras interiörer, både ägare av modern stil inredning och klassisk stil inredning.

 

pixel