Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Skrivbordslampor och läslampor

( antal produkter: 8 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Filter: färg
Pris
-

Skrivbordslampor - inte bara för kontoret

En skrivbordslampa är inte bara grundelementet på många arbetsplatser, den kan också hittas i utrustningen i varje hus eller lägenhet. Det är ett universellt tillbehör som kan hjälpa dig i ditt dagliga liv. Skrivbordslampan lyser upp arbetsplatsen för vuxna och lyser upp platsen att studera och läsa för barn.

Det breda utbudet garanterar att alla kan hitta de perfekta skrivbordslamporna för sig själva. Den lämpliga höjden på skrivbordslampan och en väl vald ljuskälla gör att ögonen inte tröttnar så snabbt. Tak vare det blir man mer effektiv i sitt arbete. När du designar belysning i ditt hem ta hand om dess funktionalitet.

Funktionalitet och design

Förutom funktionalitet bör bordslampor vara estetiska. Kom ihåg att lampan inte bara ska belysa interiören utan också dekorera den. Du kan välja mellan ett brett utbud av färger och mönster: kolla in våra moderna och minimalistiska lampor - samt modeller stiliserade som klassisk och traditionell. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att matcha lampans utseende perfekt till en specifik inredningsstil.

En skrivbordslampa för barn - oumbärlig för eleven

Läxor är en daglig plikt för studenter. Gör den här uppgiften enklare för de och ge tillräcklig belysning för deras arbetsplats. Men skrivbordslampor för barn och tonåringar uppfyller inte bara denna funktion. De kan också vara en trevlig, färgstark accent som uppliver ditt barn. På grund av detta gör de också en bra present. Skrivbordslampor för barn finns i så många mönster och färger att alla kan hitta något för sig själva, även vuxna. Därför föreslår vi några saker som du bör vara uppmärksam på när du köper den.

En bra placering av skrivbordslampan är avgörande

En perfekt skrivbordslampa kan inte lysa för starkt - du bör ägna särskild uppmärksamhet åt detta. Mycket stark belysning är farligt för barnets ögon. Ögonen tröttnar mycket snabbare när de utsätts för starkt ljus. När du skapar perfekta förutsättningar för att lära för ditt barn bör du också vara uppmärksam på avståndet mellan ljuskällan och arbetsplatsen. Det optimala avståndet är cirka 35-40 cm med en justerbar armlängd med kraft 40-100W. En kabel med en minsta längd på 2 meter är också användbar.

Om barnet är högerhänt ska lampan placeras på vänster sida av skrivbordet. Om barnet skriver med sin vänstra hand - till höger. Tack vare detta arrangemang täcker inte barnet ljuskällan med armen. Vi bör också komma ihåg att ställa in skrivbordslampan på ett sådant sätt att den inte reflekteras på datorskärmen.

Läslampor för barn - den bästa ljusfärgen för läsning

Ljusets färg påverkar vår hjärna och hela kroppen mycket mer än vi inser. Gult eller orange ljus främjar avkoppling och lugnar men kan somna dig. I sin tur "påminner" den blå ljusfärgen kroppen att det fortfarande är dagtid, så ett barn som gör läxor på kvällen kan senare ha problem med att somna. Läslampans optimala ljusfärg ligger i intervallet 3000-4000K. En 3000K glödlampa lyser i en varm, lite gulaktig nyans som är behaglig för ögat. 4000K är ett vitt ljus, helt neutralt.

Vad ska du tänka på när du väljer en läslampa?

Läslampor med sockel är fortfarande populära. Traditionella lampor använder mycket energi, men du kan välja energisparande glödlampor. När du väljer en skrivbordslampa, var uppmärksam på sockeln, den avgör vilken typ av glödlampa du kan använda. Det finns ungefär hundra olika typer, men oroa dig inte - de vanligaste socklarna är E27 och E14.

pixel