Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Sänglampor

( antal produkter: 6 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Filter: färg
Pris
-

Sänglampa - komfort och bekvämlighet

Sänglampor är fundamentala föremål i varje sovrum. De behövs främst för att ge lite ljus när du utför enkla aktiviteter och vill inte störa din partners sömn. Varje gång huvudlampan tänds mitt på natten är det irriterande och störande. Då kan du använda sänglampor som hänger ovanför skåpet eller direkt ovanför ditt huvud. Innan du köper utvalda lampmodellen, läs våra tips och tricks som hjälper dig att fatta rätt beslut.

Vad används sänglampor för?

Sänglampor i sovrummet uppfyller flera grundläggande uppgifter. Den hjälper dig att lugna ner och slappna av innan du går och lägger dig. Sänglampan som hänger ovanför sängen gör att du kan läsa din favoritbok och sedan bekvämt släcka ljuset. Sänglampor kan också skapa en särskild och romantisk stämning. Fler designermodeller kommer att vara en extra dekoration om du inte kan skaffa för många ljuspunkter.

Hur ska en nattlampa se ut?

Lampor som kombinerar mässing, koppar eller frostat glas passar bäst till sovrummet. Deras attraktiva utseende samt lilla storlek gör att de bidrar till att skapa en mysig stämning i rummet samt de utstrålar ett behagligt ljus.

Pastellfärger, subtila strukturer och enkla former - det här är elegansen som matchar till de flesta stilar. Andra, lite ovanliga material såsom glänsande stål, färgglatt glas eller snygga mönster kräver noggrann planering av hela kompositionen så att kompositionen inte blir för irriterande. Därför måste sänglampan vara användbar samt den måste ha lämplig form och stil. Vad säger du om en dubbelsänglampa?

Sänglampa till barnrum

Många småbarn är rädda för att somna när det är helt mörkt. Därför köps sänglampor för barn så ofta. Först och främst bör lamporna utstråla milt och mjukt ljus så att de inte irriterar och bländar ögonen. Vårt erbjudande inkluderar sänglampor i olika färger för barn i alla åldrar. Lamporna kan användas både som direktbelysning och indirekt belysning.

TIPS: Om det är möjligt, leta efter en lampa till barnrum med ditt barn. Det är viktigt att låta barnet ha en påverkan på det som väljs till hens rum.

Vilken höjd är det värt att montera sänglampan i?

För att sänglampan ska fungera måste den installeras i rätt höjd. Oftast monteras den direkt ovanför sängen. På så sätt försäkras den bästa möjliga infallsvinkeln på ljusstrålen. Det antas att lampan ska monteras i höjden på 75 cm. Detta avstånd ska räknas från madrassens överkant. Den monterade lampan lysr då den önskade punkten utan att blända ögonen.

Om du föredrar att sänglampan utstrålar tydligare och kraftfullare ljus måste den monteras mycket högre för att ge önskat resultat. Om du letar efter en universell lösning kan du också kontrollera erbjudandet för en lampa med justerbar arm, tack vare vilken du själv kan justera ljusets position beroende på dina behov.

pixel