Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Taklampor plafond

( antal produkter: 19 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Antal Ljuskällor
Säkerhetsnivå
Filter: färg
Pris
-

Plafonder - information

Huvudljuskällan spelar en viktig roll i rummet. Den används oftare än andra lampor och placeras vanligtvis i mitten av vardagsrummet, köket eller badrummet. Därför är det värt att fokusera på effekt, färgtemperatur, förväntad energiförbrukning samt på estetiska värden när du väljer en modell. Takplafonder fungerar mycket bra som huvudljuskällan. I vårt produktutbud kan du hitta modeller som matchar varje stil.

Till skillnad från traditionella taklampor, monteras plafonder direkt i taket. De har inga hängande ledningar och därför väljs de ofta som belysning till låga rum. De ger mycket ljus utan att ta upp mycket utrymme. Även om de är mindre populära än taklampor är de definitivt värda att ägna lite uppmärksamhet åt. Plafonders olika former gör att du kan hitta en modell som perfekt harmoniserar med en viss inredningsstil.

Vad ska du fokusera på när du väljer takplafonder?

När du söker efter en plafond bland produkterna i nätbutiken är det värt att använda filtren i sidosektionen på vår webbplats. På det sättet kan du enkelt se lampor med de parametrar du är intresserad i och hitta den perfekta plafonden till din bostad. I erbjudandet kan du hitta olika modeller av palfonder - runda, fyrkantiga, rektangulära och andra, oregelbundna former. Du kan också välja bland olika färgvarianter - vit, svart plafond eller plafonder i andra färger.

Plafonder skiljer sig också åt när det gäller gängor som används till glödlampor, med den mycket populära E27 som dominerar. Kom också ihåg att lägga märke till om ljuskällan ingår i setet med den beställda plafonden eller om glödlampan måste köpas separat.

Moderna och snygga plafonder - vad kännetecknas de av?

Plafonder använder först och främst LED-teknik. Ljusdioder ustrålar ljus lika effektivt som traditionella glödlampor och samtidigt förbrukar de mindre energi. Dessutom kan de användas väldigt länge. Plafondarmaturer tillverkas av olika material – plast, metaller (t.ex. mässing plafond, krom plafond), glas, akryl och ibland trä. Alla produkter som finns i erbjudandet är anpassade till gällande standarder på elektriska installationer.

Drömmer du om ett fint tillskott i rummet som ska väcka dina gästers uppmärksamhet? Vill du ha en vacker ljuskrona ovanför bordet, men det finns inget utrymme? Inget problem! Stor plafond i vardagsrummet kommer att fungera bra som en nyttig del av belysningen samt en fin dekoration. Den ger rummet en unik karaktär. Plafonder är också en bra lösning till ett barnrum. De hänger inte från taket och därför är det svårare att krossa dem under intensiva lekar.

Vad ska en plafond till badrummet ha?

När du söker en plafondlampa till badrummet, måste du lägga märke till skyddsgraden mot vatten – särskilt om du väljer lampor som ska installeras nära badkaret eller duschen. Den andra siffran i IP-koden betecknar farliga elementens skyddsgrad mot vatten. Siffran 4 betyder att vattenstänk inte stör lampans funktioner. Siffran 5 betyder skydd mot en vattenström med en intensitet på 12,5 liter per minut.

pixel