Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Fashionabla och praktiska lampor för kök och matsal.

( antal produkter: 40 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Antal Ljuskällor
Typ av glödlampa
Filter: färg
Pris
-

Hur planerar jag belysning i köket?

Belysning kök styrs av tydliga regler. När du anordnar köket, dela upp rummet i zoner och designa belysning med olika funktioner och karaktär för att få bästa effekt: ett bekvämt, ergonomiskt kök där hemuppgifter blir ett nöje. Vilken belysning är idealisk för ett litet kök och vilken belysning för ett stort? Är det bättre att satsa på en huvudlampa eller kanske flera mindre poäng? Vi rekommenderar.

Belysning i köket - de viktigaste reglerna

När du utformar belysning kök, följ ergonomins principer. Ange mindre zoner i rummet som ansvarar för utförandet av olika funktioner. Underordna dem till enskilda typer av belysning:

  • centralbelysning, allmän;

  • arbetsbelysning (strålkastare);

  • dekorativ belysning.

Som du kan se har inställningen till belysning i köket förändrats dramatiskt. För ett tiotal år sedan stannade vi ofta vid en huvudlampa med en högeffektiv glödlampa, och nu anser vi att mindre ljuspunkter är de mest praktiska, vilket gör det mycket lättare att arbeta och flytta runt i rummet.

Korrekt belysning i köket: centralt och uppgiftsorienterat

Takbelysning kök är bara en av de möjliga varianterna - det måste dock erkännas att de är väldigt bekväma. Lampan tänds när du går in i rummet, belyser interiören och hindrar oss från att vandra i mörkret. I stället för en huvudlampa kan du välja flera ljuspunkter som tar över rollen som preliminär köksbelysning - spotlights fungerar här.

Sammanfattningsvis: centralbelysning bör planeras i köket. Denna funktion i ett litet kök kan utföras av en huvudlampa eller ett par ljuspunkter. Ingenting hindrar dig från att kombinera båda, särskilt i större rum.

Belysning ovanför ön eller köksbordet

Du har många alternativ för att tända köksön. Beroende på dess syfte (ett extra förvaringsutrymme eller en plats för tillagning av måltider?), Kan du implementera den med en huva med inbyggda beslag, hängande lampor eller lysdioder monterade i undertak.

Kökets karaktär påverkas till stor del av belysningen på bordet där du ska äta måltider med familjen. Om du har planerat en plats för 2-5 personer klarar en ljuspunkt perfekt testet här. Men om bordet är större, design två hängande lampor. Häng dem i en sådan höjd att de inte stör användningen av bordet (glödlampan får inte vara i ögonhöjd, men minst ett dussin eller så centimeter över sittande människors huvuden) och välj en ogenomskinlig nyans så att ljuset bländar inte ögonen.

Belysning i köket under skåpen

Matlagningsområdet är en av de viktigaste platserna i köket. Det är att vara bekväm och funktionell, bekväm och säker! Belysning ovanför köksbänken kan vara i form av punkt- eller linjära lysdioder. Om du har valt ljuspunkter placerar du dem var 40-60 cm för att jämnt belysa arbetsytan.

pixel