Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Väggplafonder

( antal produkter: 18 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Antal Ljuskällor
Typ av glödlampa
Filter: färg
Pris
-

Väggplafonder - praktisk belysning för ditt hem

Väggplafonder är ganska grunda lampor och vanligtvis sticker de ut från väggen. Ljuset från väggplafonder är diffust. Dessa lampor används främst för att belysa badrum eller hallar. En väldesignad placering av väggplafonder påverkar belysningskvaliteten i varje rum.

Hur väljer man rätt väggplafond?

Väggplafonden kan användas både för att belysa vardagsrummet, samt att belysa mindre rum, till exempel ett badrum eller kök. Möjligheten att rikta ljuset åt flera håll är en stor fördel som hjälper dig att skapa en unik atmosfär i interiören och belysa alla utrymmen du vill belysa. Valet av rätt väggplafond beror på vilken effekt du vill uppnå. Det finns tre huvudkategorier av väggplafonder:

• klassisk - med en enkel form som matchar vintagestilen;
• delikat - subtila och oansenliga;
• dekorativ - moderna väggplafonder.

Kom ihåg att ju bredare och mörkare armaturen desto mindre ljus sprider sig över väggen. Samma princip gäller dekorationer på en väggplafond - ju fler mönster, desto mjukare blir ljuset. Om du vill belysa rummet väl men utan effekt av starkt ljus, välj en armatur i mjölkfärg.

Vägglampa upp och ner

Vägglampor upp och ner är ett unikt erbjudande som kan uppfylla dina förväntningar. Som namnet antyder riktar denna typ av väggarmatur ljusstrålen både upp och ner, så lampan kan också fungera som huvudbelysning. Denna typ av vägglampor placeras oftast i övergångsrum, såsom lobbyn eller korridorer, på grund av deras funktionalitet. De fungerar också bra i andra interiörer, till exempel i vardagsrum, kök eller sovrum.

Om du funderar på att köpa upp och ner vägglampor måste du komma ihåg att montera dem på så sätt att det finns ledigt utrymme ovanför vägglampan. Tack vare det kan ljuset reflektera mot mitten av rummet och skapa ett intressant ljusmönster på väggen. Upp och ner vägglampornas karakteristiska drag och stor fördel är sättet att belysa rummet.

Upp och ner vägglampor är mycket populära bland inredningsdesigners och därmed även kunder. Modeller i modern stil är nu på modet och kan enkelt passa in i traditionella interiörer, eftersom de är universella för att fungera i de flesta rummen.

Väggplafonder för badrum

Väggplafonder köps främst till badrummet, dvs till trånga interiören där det ofta saknas ledigt utrymme. När du väljer väggplafond i badrum borde du lägga märke till IP-klassning, dvs. graden av skydd mot vatten och damm. För badrummet borde du först och främst välja IP-klass från 44 till 68. Ju högre numret desto mer vattentålig är lampan.

Detta betyder inte att du omedelbart måste köpa badrumsplafonder med det högsta IP-klass. Den lämpliga IP-klassen på lampor bör bestämmas med beaktande av hur och var lamporna är belägna intil sanitära anläggningar.

 

pixel