Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Trevlig och praktisk belysning av korridorer och trappor.

( antal produkter: 65 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Antal Ljuskällor
Typ av glödlampa
Säkerhetsnivå
Filter: färg
Pris
-

Hallbelysning - design

Hur belyser jag hallen? Det beror på några saker. Den grundläggande är rummets form och storlek. Om hallen är ganska liten och fyrkantig fungerar även en enda ljuskälla monterad i taket eller inbyggd i ett undertak (LED, halogen, plafond). När det gäller en smal men lång hall är det nödvändigt att jämnt ordna flera källor med diffust ljus i taket eller installera en belysningsremsa i hela dess längd. I en stor och hög hall är hängande lampor och vägglampor det bästa valet.

Belysning i hallen - varm eller kall?

Låt oss noga välja inte bara armaturerna eller ljusriktningen utan även dess temperatur. Ljusstrålen kan ha en varm eller kall färg. Hur matchar man dem till interiören? Regeln här är enkel: om rummet har tillgång till naturligt ljus och - dessutom badas det i solljus större delen av dagen väljer vi kallt ljus (varmt ljus kan vara för starkt här).

När det gäller en hall som vanligtvis ligger borta från fönstren är tillgången till dagsljus ganska begränsad, så en ström av varmt ljus blir bättre här. Det kommer att göra inredningen mysig och bekväm.

Trappbelysning - hur man gör det snyggt och praktiskt

En väldesignad trappa kan vara ett unikt inslag i inredningen. Om du vill visa den, välj lampor för trappan i ditt hem som betonar projektets smakfulla natur. Moderna golvlampor placerade på trappan garanterar en kombination av ljus och skuggor, och trapplamporna lyser upp trapporna och deras omgivningar. Lampor, som är ett element av indirekt belysning, monterade under utvalda steg kan vara en mycket intressant accent av arrangemanget, särskilt lämplig för spiraltrappor.

Oavsett vilken väg du vill gå - trappbelysning håller dig säker. Trapputrymmet är ofta inte upplyst med dagsljus, så du bör ägna särskild uppmärksamhet åt hur du belyser trappan. Det viktigaste är att lamporna som installeras i trappan i huset ska fungera som stark primärbelysning.

Att tända trapporna och utrymmet där de ligger är en uppgift som kräver bra planering. Tillräcklig belysning av trappan är nödvändig för att dimman ska kunna röra sig säkert genom den.

pixel