2021-08-11

Färgglada lampor - färgernas magiska kraft i vilken inredning som helst!

 

 

 

Färgglada lampor är verkligen en viktig inredningselement i interiören. Men vem sa att lampor måste vara vita, svarta eller krom? Färger kan ge energi, påverka estetik, humör och till och med hälsa. Kunnig användning av färgade lampor kan göra ett rum modernt, presentabelt och iögonfallande - särskilt om lamporna har en intensiv färg. Vi kommer att visa dig några idéer om vad lampor är på modet idag, samt hur du integrerar dem i inredningen.

Färgglada lampor i interiören

När du planerar ditt interiörarrangemang vet du säkert att ljus spelar en oerhört viktig roll i det. Korrekt valda lampor kommer att ta fram alla fördelar med rummet, fel valda - de kommer att förstöra hela effekten. Användningen av en färgad lampa hjälper också till att bryta den svaga bakgrunden och ge en spektakulär effekt.

En färgglad lampa är ett sätt att ändra ett rum, betona dess ursprungliga karaktär och lägga till en unik stil. Rätt utvald, skräddarsydd för användarens smak och den funktion den ska uppfylla, kommer den inte bara att vara ett obligatoriskt element i utrustningen, utan också ett tillbehör som hjälper till att försköna interiören, lägga till färg och skapa rätt atmosfär.

Färgglada lampor - funktionalitet och design

När du väljer lampor är det viktigaste att kontrollera deras funktionalitet - hur de fördelar och bryter ljus och hur de passar in i din interiör. Tre typer av belysning kan användas i rummet - allmänt, strålkastaret och dekorativt. Deras rätta kombination kommer att göra rummet mer intressant och mysigare.

Det verkar som att starka färg accenter bara passar djärva interiör arrangemang. Inget kan vara mer fel. Starka färger kan kombineras även i en rå loftinredning. Synliga kopparinstallationer, betonglampor eller tyglampa harmoniserar vackert med färgglada möbler och tillbehör.

Färgglada lampor i olika versioner

Belysningstillverkare erbjuder många modeller av färgade lampor i olika former och stilar. Deras erbjudande innehåller färgstarka, samt dämpade och effektiva armaturer som kommer att ge ovanlig kraft till interiören. Färgglada golv- och bordslampor, vägglampor och ljuskronor skapar en vänlig och livlig atmosfär. Grundelementet i utrustningen i varje rum är framför allt takbelysningen. Du kan välja mellan: färgglad taklampa, bordslampa, tyglampa, väggbelysning och snygga, färgglada lampskärmar.

MALWI -modellen är en original och extraordinär färgglad taklampa. Lampan består av flera färgade sfärer upphängda på samma höjd. Lampan kommer att se vacker ut i rum som vardagsrum, matsal, barnrum samt i kommersiella utrymmen.

Färgglada lampor är inte bara färgade lampskärmar utan också de består av en färgad kabel. BUBBLE -hänglampan har en ljuspunkt som, genom penetreringen genom lampskärmen, effektivt kommer att belysa utrymmet. Lampan finns i flera färgversioner, så du kan enkelt välja en färg som matchar din inredning.

För val av spotbelysning rekommenderar vi den färgglada DORIA vägglampan, som finns i tre färger. Tack vare den fashionabla ramen av metall kommer den att perfekt belysa boken du läser - det är den perfekta spotlighten. Det kommer också att vara ett originellt och iögonfallande tillägg.

Färgglada lampor - vilken inredning passar de?

Färgglada lampor kan vara ett originellt och snyggt tillskott till inredningen. Du behöver bara veta vilken typ av arrangemang de passar till. En färgstark lampa bör inte skymma resten av arrangemanget eller ge intryck av en onödig dekoration. Färgglada lampor behöver inte förknippas med brist på god smak. De skickligt integrerade i arrangemanget kommer att betona dess karaktär och ge energi till hela interiören.

Lampor med färgade beslag kommer att se bra ut i kontrast till dämpade kompositioner i färgerna: grå, vit, svart (till exempel en FUDZI svart bordslampa), beige. Sådana färger kommer att vara den perfekta bakgrunden för dem. Och beroende på utformningen av enskilda lampor kan de passa olika stilar. De med en minimalistisk form är perfekta som ett tillägg till moderna interiörer. Armaturer med en mer ovanlig form kommer att användas i loft, modern eller retro interiör.

Färgglada lampor - en mängd valmöjligheter

I vardagsrummet, köket eller badrummet är det mycket viktigt att använda flera ljuskällor. Förutom takbelysning är det också värt att välja färgglada bordslampor eller vägglampor. Du kan dock inte överdriva deras antalet. Det bör bero på rummets storlek och dess syfte.

MITOS vägglampor är perfekta som spot- och accentbelysning. Deras färgglada och eleganta lampskärmar kommer att vara intressanta färg accenter i rum inredda i ljusa, dämpade färger. Perfekt för vardagsrummet eller sovrummet. Dessutom släpper de in ljus uppifrån och ner, vilket ger rummen den rätta atmosfären.

Genom att välja belysning med flera ljuspunkter delar du upp rummet i flera zoner. Denna lösning rekommenderas mest för ett vardagsrum anslutet till en matsal. Till exempel färgglad taklampa SINES med en modern, enkel form. Den har tre färgade ljuspunkter monterade på en platt taklist. Den kommer att vara perfekt, till exempel ovanför köksbänken. Tillverkad i målat stål, med möjlighet att justera upphängningens höjd.

Färgglada golvlampor med en ovanlig form är också en designerlösning. Till exempel en CLAVA golvlampa med en gyllene nyans. Om du är en anhängare av att bryta konventioner - den här färgglada golvlampan kommer att vara ett intressant tillskott i interiörer inredda i rustik eller kolonial stil. Tack vare det kan du enkelt ändra interiören helt.

Färgglada lampor för barn

Lampor för barn måste vara funktionella, säkra och ge barnet en känsla av komfort. Rollen som färgade lampor för barn förändras när barnet växer, så det borde finnas flera ljuskällor i barnrummet. Naturligtvis är färgglada taklampor de mest populära men plafonds- och vägglampor fungerar också bra i låga rum. Färgglada lampor från BUTTERFLY -serien kommer att vara ett utmärkt förslag.

Förutom huvudljuskällan bör barnets rum också innehålla en sänglampa, tack vare vilken du kommer att kunna läsa de vackraste sagorna för ditt barn och en skrivbordslampa som inte tröttnar ditt barns ögon under läxor, t.ex. en färgglad POCATELLO bordslampa.

Färgade betonglampor

Färgade betonglampor är ett unikt sätt att liva upp och ge interiören en atmosfär. Arkitektonisk betong är ett designmaterial som finns i ett brett utbud av färger. Dessutom ger det otaliga arrangemangsmöjligheter, så att du kan forma din inredning på många sätt. Samma betonglampa tillverkad i en annan nyans kommer att möjliggöra olika arrangemang av hela konceptet.

Betonglampor är oftast förknippade med minimalistiska, moderna och industriella interiörer, men de är perfekta för alla stilar. Sådan belysning kommer säkert att ge interiören en intressant stil, med mycket originalitet.

 

Rekommenderad

pixel