2021-08-02

En perfekt bordslampa eller taklampa för ditt vardagsrum? Alla fördelar med de universella glasskärmar

 

 

 

Belysning gjord av glas har en hundra år gammal tradition, men lampor med en glasskärm har ändrats över tiden. För närvarande inkluderar glaslamptillverkarnas erbjudande många designerbelysningsprodukter som gör att du kan skapa en intressant, unik atmosfär i interiören. Det viktigaste egenskapen av glas som används i belysning är dess transparens och förmågan att filtrera och bryta ljusstrålar. Glaslampor används inte bara som ljuskälla utan också som ett sätt att effektivt dekorera interiören. Så hur fungerar de i våra dagliga liv? Vilken taklampa i vardagsrum är lämplig för dig? Om detta nedan.

Glaslampor för vardagsrummet

Om du planerar att belysa vardagsrummet är det värt att komma ihåg att det är en stor interiör som kräver en kombination av funktionalitet och användningskomfort med estetik. Vardagsrummet är en representativ plats som till stor del fungerar som en utställning för varje hus eller lägenhet. En bra lösning är en kombination av takbelysning med kompletterande belysning i form av bordslampor, golvlampor och vägglampor.

När du väljer takbelysning, var uppmärksam på dess funktionalitet och mängden ljus. En intressant idé kommer att vara en taklampa "glaskula", som ger ett starkt och intensivt ljus. Samtidigt skapar denna inredningelement en mysig atmosfär i interiören. En av våra bestsäljare är taklampan med en glasskärm TOMAR.

Förutom enstaka lampor är hängande lampor med flera ljuskällor perfekta. För en bättre dekorativ effekt kan du också välja en lampa gjord av tonat glas, t.ex. en serie lampor med en glasskärm MONACO eller effektiva plafonds.

Taklampa med glasskärm

Hänglampor gjorda av glas är de mest populära. Tack vare glas mångsidighet är det möjligt att få ovanliga ljuseffekter och olika ljusfärger. Hängande lampor med glasskärm i många nyanser är tillgängliga på marknaden, inkl. IRUN-taklampa med ett mörkt glas samt lampor av transparent glas i olika former, t.ex. glaslampa i form av en VIRGO-kopp.

En dekorativ taklampa BARCELONA kommer också att vara en exceptionellt original och modern lösning som kan användas för att belysa växtdekorationer - den kommer att se extremt effektiv ut. Å andra sidan kommer fans av retrostil säkert att gilla AVEIRO-pendellampan med en opal glasskärm.

Taklampa "glaskula" - den mest moderna modellen

När det gäller hängande lampor är det också värt att nämna en av de mest moderna designerna idag - nämligen hängande kulor. Dessa klassiska, genomskinliga glaslampor i form av en boll ser bäst ut i kombination med dekorativa glödlampor, de ser bra ut i en rad, t.ex. över ett bord eller en bordsskiva. Ett exempel på en sådan lampa är en modern taklampa med en glasskärm NUAGE.

Hängande glaskulslampor passar perfekt in i moderna vardagsrum och sovrum, vilket ger rätt mängd ljus. De kommer också att fungera bra på terrassen eller i trädgården - precis som glastaklampen CUMULUS, vilket skapar en unik dekorativ effekt.

Lampor med glasskärm - var kommer de att passa?

Glaslampor passar perfekt in i moderna och minimalistiska rum. De kommer att betona stilen i varje vardagsrum. Dessutom, om den dominerande färgen är vit, kommer lampan med en glasskärm att värma upp interiören och den kommer att bli ett iögonfallande element. TRINI-taklampan fyller perfekt utrymmet i ett modernt skandinaviskt vardagsrum. Den massiva lampskärmen gjord av ett rökt glas ger många arrangemangsmöjligheter. Samtidigt kännetecknas denna modell av subtilitet och utmärkt utförande.

Hängande lampor med en glasskärm kan framgångsrikt ersätta sänglampor i sovrummet. Denna lösning är inte bara estetisk utan också mycket praktisk. Det gör det möjligt att skapa ett extra utrymme som kan ordnas fritt. En av våra kunders favoritprodukter är glastaklampan SAGUNTO. Den består av flera separata glaslampskärmar med ljuskällor placerade inuti, upphängda på separata linjer eller kablar i olika längder.

I sin tur, för interiörer i industriell stil, kommer MONACO-pendeln att vara den bästa lösningen. Den skapades för människor som letade efter cool, rå och samtidigt modern belysning som ytterligare kommer att betona karaktären av rum i loftstil.

Taklampa med en glasskärm för köket

Lampor med glasskärm är inte bara ett bra val för ett vardagsrum, de är perfekta för kök och matsal. De kan markera platsen där du äter måltider och ge dem en unik atmosfär. VERMOUTH taklampa med dubbla glasskärmer är en perfekt dekoration för ett köksbord. Den passar perfekt till både modern och klassisk köksdesign.

Dessutom är lampan höjdjusterbar, vilket är en extremt praktisk egenskap (särskilt i köket). Möjligheten att montera lampan i valfri höjd gör att den kan hängas precis ovanför bordet, bänkskivan och i köksens mittpunkt, där den lyser upp hela utrymmet.

Bordslampa med glasskärm - klassisk elegans

Bordslampor i glas är också ett intressant dekorativt element. Ett exempel är kombinationen av opalglas och stål i FARON-bordslampan. Det är inte bara en lampa utan också en liten, konstnärlig dekorativ form. Det ser bra ut på en konsol i hallen eller vardagsrummet, men det kan också dekorera ett skrivbord.

Lampor gjorda av genomskinligt glas är också utomordentligt effektiva och ger inredningen friskhet och originalitet. Detta är till exempel MONACO-bordslampan med en glasskärm - den kommer att bli upskattas av alla älskare av modern loft-inredning.

Om du letar efter en lampa som matchar en klassisk interiör, välj en traditionell lösning i form av en bordslampa med en lampskärm. Tillägget av glas ger det ett helt nytt stil och det ser mycket mer elegant ut. FUDZI-bordslampan med tre glaskulor i basen lyser upp och dekorerar alla hembibliotek.

Vägglampa med en glasskärm för sovrummet och mer

Hur belyser jag ett sovrum effektivt? En vägglampa med en glasskärm är ett perfekt val! Den kan med framgång ersätta en sänglampa i klassisk eller modern stil. Det ser särskilt bra ut parvis på båda sidor av sängen. Om du letar efter ett subtilt ljus som lyser upp boken du läser, kan du välja en elegant MARBELLA kulformad vägglampa med en glasskärm med krombas. Den unika snövit bollen ser särskilt bra ut i kombination med silver.

Badrummen kan inte förbises i belysningsarrangemang. BALI-vägglampan har en transparent glasskärm kompletterad med kromelement. Det är värt att notera att armaturen har en vattentät struktur som hålls på en hög nivå, tack vare vilken vägglampan kan placeras nära ett handfat, dusch eller badkar. Naturligtvis hindrar ingenting dig från att använda denna lampa i andra rum!

Hur ska lampen med en glasskärm rengöras?

Regelbunden rengöring av glaslampor (minst två gånger per år) minskar dammavlagring. Tack vare sådan rengöring når du svåråtkomliga platser, vilket gör att du kan ta bort även den mest envisa smutsen. Korrekt rengöring:

• koppla bort lampan från strömförsörjningen;
• vänta tills lampan svalnat helt;
• skruva loss glödlampan och ta sedan bort glaskåpan;
• rengör lampan enligt tillverkarens rekommendationer (det rekommenderas att rengöra den med en torr mikrofiberduk, använd inte kemiska rengöringsmedel, det räcker med varmt vatten och flytande tvål);
• rengör lampan.

Efter rengöring kan lampan tändas igen. Och effekten? Rummet verkar omedelbart större, ljusare och rymligare.

 

Rekommenderad

pixel