Skriv till oss

Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska

Ljuskällor

( antal produkter: 19 )
Höjd [cm]
Bredd [cm]
Typ av glödlampa
Ljusstyrka [Lm]
Filter: färg
Pris
-

Ljuskällor i huset

Ljuskällor är objekt som utstrålar ljus. De kan ustråla ljuset av sig själva eller reflektera det. Sedan Edison uppfann glödlampan 1879 har ljuskällor utvecklats ständigt. När du väljer en glödlampa till din lampa måste du tänka på olika faktorer - vilken färg ljuset i rummet ska ha, hur intensivt glödlampor, lampor eller halogenlampor ska lysa. Det finns ett stort urval av glödlampor på marknaden som skiljer sig åt i produktionsteknik och material som de tillverkas av. Ju större glödlampans kraft, desto mindre energi förloras. Följaktligen är glödlampan mer effektiv.

Glödlampan måste anslutas till en elektrisk krets som ingår i husets elektriska system för att kunna fungera. Anslutningspunkten är gängan. Oftast används det cirkulära gängor, dvs. Edison-gängor. Gängorna på glödlamporna kan vara allt mellan 5 till 40 mm i diameter. Gängtrådars beteckning börjar med bokstaven E (ifrån namnet på glödlampans uppfinnare - Thomas Edison) och överensstämmer med standarden PN-E-02500. De vanligaste är:

• glödlampa E27 (normal);
• glödlampa E14 (liten);
glödlampa GU10;
glödlampa G9.

Förutom Edison-gängor finns det också gängor med bajonettkoppling. De används i halogenlampor och LED glödlampor, t.ex. LED GU10 och MR16. Det finns två modeller av  MR16-gängor: 12V och 230V, som kräver en transformator som minskar spänningen från 230V till 12V.

Färgtemperatur i glödlampor

När du väljer belysning för ditt hem måste du välja ljuset som passar respektive rum och dina egna preferenser. Oftast är standard ljuskällan som kommer med glödlampor varm, neutral eller kall. Varm ljuskälla lyser gult medan kall ljuskälla lyser vitt. Den kalla färgen liknar dagsljus och kommer att passa till ditt hemkontor. Att välja färgtemperatur är en nyckelfråga. Ljuset måste lysa upp rummet och du måste också må bra med det. Nedan listar vi färgtemperaturfördelningen:

• färgtemperatur 2500K - mycket varmt ljus (vanliga glödlampor);
• färgtemperatur 3000K - varmt ljus (halogener);
• färgtemperatur 4000K - vitt ljus (speciallampor);
• färgtemperatur 5000K - kallt ljus (xenonlampor);
• färgtemperatur 6500K - dagsljus (xenonlampor).

Varför är det värt att köpa glödlampor i vår butik?

• Vi erbjuder ett stort urval och högkvalitativa produkter.
• Vi garanterar låga priser.
• Du får en garantiperiod på varje produkt.

Du kan betala för köp i vår lampbutik via banköverföring eller kort. Det är också möjligt att betala hälften och hälften för beställningar över 10 000 kr. Vi arbetar med en pålitlig fraktfirma som levererar snabbt och billigt. Om du är intresserad av grossistinköp (t.ex. för hotell eller restauranger) hjälper vi dig att finansiera transaktionen. Våra anställda försöker uppfylla alla våra kunders önskemål. Vi svarar gärna på dina frågor. Kontakta vår kundserviceavdelning i fall du har frågor eller funderingar. Svar på frågor om online shopping och andra information om ljus och lampor finns i fliken "Regler".

pixel