2021-07-05

Industriella lampor - skapa en unik atmosfär i en modern inredning

 

 

 

Industriell belysning är mer och mer populär del av moderiktiga arrangemang i modern inredning. Fler och fler människor letar efter lampor som med sin design hänvisar till råa postindustriella utrymmen. Industriella lampor visas inte bara hemma eller lägenheter utan också kontorslokaler. Har du någonsin undrat varför miljontals inredningsarkitekter älskar den här stilen? Varifrån kommer det och vilken typ av utrymme passar till industriella lampor bäst? Nedan följer några tips för rätt interiörbelysning.

Industriell stil - historia

Industriella lampors historia går tillbaka till 1950-talet i USA. Den ekonomiska krisen har lett till att många tillverkningsföretag gått i konkurs och har övergivit sina fabriker, lager och produktionshallar. De övergivna rummen blev en attraktiv plats för konstnärer, arkitekter, dekoratörer och studenter som fick chansen att ha gratis workshops, lägenheter eller utställningshallar.

De ordnade stora, tomma utrymmen på ett slumpmässigt sätt, med hjälp av möbler och utrustning som hittades på antikviteter eller mottogs från familj eller vänner. Med tiden förvandlades de till studior och lyxiga, moderna lägenheter. Coola nyanser, enkla former, minimalism och en rå atmosfär - så kan den industriella stilen karakteriseras med några ord.

Egenskaper för industriella lampor

Industriella lampor inspirerades av belysningen som brukade vara i fabrikernas och lagerhallarna. De är oftast gjorda av metall, trådar eller mässing. De kan ha tråd eller tjocka lampskärmar av glas som imiterar flaskor eller burkar, de kan också vara gjorda av betong. De är oftast svarta, vita och grå nyanser. I en modern version av den industriella stilen används också koppar- och roséguldlampor.

Lampor i industriell stil kanske inte heller har en nyans. Många väljer helt enkelt en kabel med ett uttag och en dekorativ Edison-lampa i retrostil. Industriella lampor är ett bra val särskilt i rum med minimalistisk, stram inredning. De kan inte bara vara belysning utan också dekoration.

Typer av industriella lampor

När du ordnar en lägenhet eller ett kontor kan du välja mellan många typer av industriella lampor: hängande, stående, fastnade till tak och spotlights. En modern taklampa i industriell stil har oftast formen av:

inverterad metallskål - i detta fall är materialet som lampskärmen är tillverkat av konstgjord föråldrade, det kan också ha en ojämn struktur eller bucklor som imiterar skador till följd av många års användning;
en naken, stor glödlampa;
en stor glödlampa placerad i en "bur" - denna lösning var ursprungligen avsedd att skydda lampan mot brott, vilket inte var svårt i fabriks- eller lagerförhållanden.

En annan populär modell är stående reflektor. Det ger ett mycket stilistiskt starkt punktljus och samtidigt det betonar det funktionella och stränga inredningsarrangemanget.

Hur väljer man industriella lampor för en modern inredning?

Du bör ta hand om lämplig färg på lampor och tillbehör. Svarta och kopparlampor fungerar säkert i gråa och mörka rum. Svart är en universell färg och passar i stort sett till alla rum. En kopparlampa som hängs över en mörk träplatta i köket eller matsalen kommer att se bra ut. Om du har ett vardagsrum kombinerat med kök och matsal, överväga att köpa:

• lampor som hänger ovanför bordet och köksön;
• taklampor för köket;
• vägglampor som tillbehör på väggarna i vardagsrummet;
• stående lampor som dekor av tomma vinklar.

Industriella lampor i sovrummet

För ett sovrum i industriell stil rekommenderar vi MONACO-lampserien. Lampornas intressanta design gör att belysningen kan anpassas perfekt till rummet. Med MONACO-lampor kan du välja en industriell vägglampa, skapad i samma stil. Men om du letar efter en lampa som hänger på en slädd, välj en lampa från CAGE-serien. Hängande lampor med en lampskärm i form av en bur är ett annat av våra industriella lampförslag.

Industriella lampor för köket

Industriella hängande lampor är också bra i köket. Industriella lampor med långa kablar har justerbar höjd, vilket visar sig vara till stor hjälp när man ordnar ett modernt kök. Den perfekta industrilampan för köket kommer också att vara ett snyggt plafond eller en lampa från STICKS-serien.

Industriella lampor i ett modernt vardagsrum

En industriell lampa med 5 flammor kommer att se bra ut i ett modernt vardagsrum. Tack vare det stora antalet ljuskällor kommer lampan att belysa hela rummet exakt. Den moderna taklampan kan drivas av LED-lampor så att du kan spara upp till 90% energi. Ett alternativ till 5-punktsbelysning är 3-flammalampor, industriella 1-flammalampor eller enskilda industriella lampor, som blir vardagsrumets huvudsakliga dekoration.

Industriella lampor - ett stort urval av färger, mönster och former

Industriella lampor kan drivas av många typer av ljus. I de flesta industriella lampor exponeras ljuskällorna så att speciella dekorativa glödlampor kan placeras i dem. De kännetecknas av varmt, mjukt ljus som ger interiören en magisk atmosfär. Utseendet av dekorativa glödlampor är extremt effektivt. Industriella lampor med en dekorativ glödlampa kan användas som ett ljus för vila eller avkoppling. I sin tur kan en lampa som drivs av en LED-lampa användas som ett ljus under vardagliga aktiviteter.

Industriella lampor i webbutiken - bekväm shopping

Onlinebutiker med industriella lampor har ett stort urval och attraktiva priser. Korrekt lampskydd innebär att lamporna når oss intakta under transport. Onlineshopping är en garanti för bekvämlighet och erbjuder ett större val än i stationära butiker.

 

Rekommenderad

pixel