2021-08-23

Hotellinredning - vilka lampor ska användas för att belysa ett hotellrum?

 

 

 

Rätt vald belysning är ett av de viktigaste elementen i hotellinredning. Ljus påverkar avsevärt gästers och anställdas välbefinnande. Dessutom låter armaturerna betona den stilistiska konsistensen i interiören och effektivt uppmärksamma ett specifikt utrymme. Så vad behöver du veta om hotellbelysning? Vilka lampor fungerar bäst i denna typ av interiör? I artikeln nedan kommer vi att presentera några enkla tips som kan hjälpa dig att belysa inte bara hotell utan även mindre pensionat. Låt oss börja.

Hotellinredning - vad ska man vara uppmärksam på?

Det finns ett antal faktorer som gör ett gott intryck. En av dem är belysning som är väl vald och anpassad till hotellinredning. Det finns inget utrymme för misstag i det här fallet. Vilka utrymmen behöver du för att utrusta med hotelllampor? Bland andra:

• Trädgård framför hotellet
• Korridorer
• Hotellrum
• Hotellbadrum
• Restaurang på hotellet

Med tanke på hotellets särdrag är det värt att komma ihåg att hotellets lampor är tända under dagen och på natten. Därför bör LED-belysning eller andra energibesparande optioner väljas för att minimera elkostnaderna. Designen är också viktig och borde passa till interiören.

Utomhusbelysning

Ett hotell som besöks av gäster bör väcka beundran vid själva synen. För detta ändamål är det bäst att använda väggbelysning som betonar byggnadens främre fasad. Det kan vara vägglampor som sprider ljus i en eller två riktningar, till exempel MEKONG -vägglampan. Strålkastare, som kan placeras var som helst riktar ljuset direkt på väggen är ett lika bra förslag – de betonar platsens skönhet.

Använd medelstora pollare eller dekorativa stora lanternor vid trottoarer och uppfarter. Glöm inte heller parkeringen, som du kan belysa på samma sätt. Det ger dina gäster en känsla av trygghet. Funktionalitet för belysning i form av en lampa med en rörelsesensor är också viktig.

GALAXY-pollare

ERBA BIS- lantern i svart färg

TAHOE SENSOR-vägglampa

Du kan dekorera dammarna med boll-lampor från CUMULUS- kollektionen som är speciellt utformade för utomhusbruk. Alla trappor som leder in i trädgården kan exponeras tack vare LED -lampor. Hotellterrassen är värd att dekorera med FLOWERPOT-lampor i form av en kruka, som gör att du kan plantera växter i dem. En lika effektiv lösning är en STRING LIGHT- ljuskedja som hängs på verandataket eller stiliserade lampor från LONDON -serien.

Ett absolut krav som varje modell av utomhusbelysning bör uppfylla är motståndskraft mot väderförhållanden, så välj lampor med högsta åtdragning, märkta med IP -symbolen. Om du inte är säker på vad vi pratar om, kolla in posten om trädgårdsbelysning.

Välbelyst reception

Receptionen är det första stället dit gästerna riktar sig mot när de kommer in på hotellet. Första gången besökare på ett hotell känner sig ofta förvirrade. Då kommer det att vara till stor hjälp att visa dem vägen genom ljuset. En välbelyst mottagning kommer att signalera att detta är denna plats dit man borde gå först.

Hur belyser man receptionen? Här bör man välja starkt ljus med en neutral eller sval färg. Taklampor riktade till personalen fungerar bra här. Ett dekorativt element kan vara en stor taklampa som kommer att belysa bordsskivan. Du kan också krydda din mottagning med en kristallkrona.

Ljusa korridorer och konferensrum

Här funktionalitet räknas. Korridorer, vanligtvis utan fönster, måste vara väl upplysta. Gäster som letar efter sitt rum eller återvänder till det efter en lång dag borde inte ha problem med att nå sin destination. Korridorer ska lysa med starkt, transparent ljus. Förutom huvudbelysningen i form av hängande lampor är det också värt att installera CLAVA vägglampor med elegant lampskärm som kommer att belysa bilder eller foton på väggarna.

Olika regler gäller i konferensrum. Förutom vägglampor rekommenderar vi ARENA-plafonds här. Deras placering beror på vilken effekt du vill uppnå. För att säkerställa en säker förflyttning av besökare och personal måste minsta synlighet säkerställas. Rum med ett centralt placerat bord bör vara utrustade med hängande lampor som perfekt belyser dess yta. Det är också värt att ta hand om ljusintensiteten, inklusive glödlampor, som kommer att ge ögonvänlig belysning i många timmar.

Hotellrum - lugnhet i ett hotellinredning

Hotellrum är platser för avkoppling, så de ska ha en trevlig atmosfär. Hotelllampor som ger allmän belysning är plafonds och hängande lampor. Det bör finnas en sänglampa bredvid sängen, som ger ett optimalt ljus. Tack vare detta kan du läsna i sängen. Överväga KARIN-vägglampor som kan stå på båda sidor av sänggaveln.

En intressant lösning är en TROY golvlampa som står bredvid fåtöljen. Detta arrangemang kan skapa ett unikt läshörna. Om det finns ett skrivbord i hotellrummet, bör det vara utrustat med en KASER-skrivbordslampa, tack vare vilken är det möjligt att rikta ett starkt ljus till arbetsplatsen.

Det är också värt att ta hand om optimal belysning i badrummet, där du kan göra smink eller en exakt rakning. I det här fallet är den bästa lösningen att använda vattentäta lampor, inkl. bollformade badrumsvägglampor från BRAZOS- kollektionen. Plafonds är också en bra lösning. Den upplysta SPEKIO -spegeln, som kommer att skapa ett modernt utrymme och kommer också att vara ett modernt tillbehör.

Hotellinredning - restaurangbelysning

Här bör särskild uppmärksamhet ägnas åt att anpassa belysningen i restaurangen till den arkitektoniska miljön. Först och främst är det viktigt att korrekt visa barområden och räknare, liksom belysningen av borden, vilket påverkar hotellets gästers komfort. För att belysa bardisken är det värt att använda långa remsor med flera ljuspunkter som avger kallt ljus.

Restaurangbaren, bakom vilken det finns hyllor med alkohol, kan belysas med iögonfallande hängande lampor, och hyllorna kan belysas med strålkastare. Restaurangens allmänna interiör bör vara utrustad med kompletterande belysning i form av vägglampor. Du behöver också en stor taklampa, som kommer att bli ett karakteristiskt element av detta rum. Restauranger i en mer modern stil kan överväga belysningarmatur i form av ljusstrålar eller järnvägssystem.

 

Rekommenderad

pixel