2021-09-01

En liten plafond inomhus eller en stor plafond utomhus? Vad ska du tänka på när du väljer en rätt plafond?

 

 

Taklampor, som också kallas ´plafonds` är originallampor som är mycket populära. För närvarande finns det ett stort urval av stilar, färger och material. Plafonds är ett vanligt val för badrum, men de är också populära i vardagsrum, barnrum eller sovrum. De belyser inte bara rummet, utan snyggt dekorerar taket också. De kan också fungera som funktionella vägglampor.

Varför är ett plafond en bra lösning för många interiörer?

Plafonds är en av de mest olika grupperna av belysning. De utför funktionen av moderna taklampor, som, till skillnad från hängande lampor är fästa på takytan. Denna typ av belysning är ett utmärkt alternativ till hängande lampor och ljuskronor, som är i sin tur avsedda för personer som letar efter lampor med ett modernt och originellt utseende. De passar in i alla rum i huset, men du bör ta hänsyn till rummets storlek och den inredning du vill skapa.

Om du letar efter belysning som fungerar bäst i ett stort rum, till exempel ett rum eller hall, kommer FORM -lampan och TESALLI -taket att vara en intressant lösning för dig. Dessa lampor uppfyller inte bara funktionella rollen, utan också takdekorationer.

Hur anpassar man plafond till interiören?

På grund av mångsidigheten kommer taklampan att fungera bra i vilken inredning som helst. Allt beror på användarens smak och behov. Det är dock värt att överväga om huvudfunktionen för en sådan lampa är att belysa det användbara utrymmet eller använda det som en dekoration i rummet.

Plafond i vardagsrummet – människor som ordnar sitt vardagsrum väljer ofta att använda kombinerad belysning. Till exempel väljer de en taklampa och kompletterar den med en vägglampa och en golvlampa. Detta är en bra lösning eftersom den låter dig anpassa belysningen till olika situationer. En intressant idé kommer att vara moderna LED-glödlampor som ger rätt mängd ljus. Å andra sidan, för människor som föredrar minimalistiska lösningar, är BELLA -taklampan med karakteristiska kristaller det rätta valet.

Plafond i sovrummet – taklampan är idealisk för ett rum som fungerar som vilarum. Varmt, diffust, mindre intensivt ljus bländar inte dina ögon medan du vilar på sängen. Ett modernt plafond för sovrummet kan också ge kompletterande belysning. I detta fall kommer EYE S WHITE -plafond att vara perfekt som ett element som belyser toalettbordet eller omklädningsrummet.

Plafond i köket – köket är ett rum som måste vara väl upplyst. På grund av detta är taklampor på lameller med några ljuspunkter en bra idé. Du kan också välja att belysa endast en utvald del av köket med plafonder, t.ex. ovanför bänkskivan. Plafond för köket bör också väljas när det gäller storlek. Ett litet plafond som smälter in med bakgrunden fungerar inte i stora kök, eftersom det försvinner genom hela arrangemanget och inte ger bra belysning. I sin tur kommer ett alltför stort plafond att överväldiga ett lågt och litet kök.

Plafond för badrummet – taklampan i badrummet måste framför allt vara mycket tålig mot vatten. Runda eller fyrkantiga plafonder med metallhölje och glasfront är populära. Glastypen påverkar också vilket ljus plafond kommer att avge. Glaset ska vara matt så att plafond inte skadar våra ögon när vi tittar upp. En annan form av plafond kan vara punktbelysning, vilket ger ett behagligt och avkopplande ljus.

Plafond för ett barns rum

Ett annat rum där plafond är en mycket bra lösning är barnets rum. Att välja det perfekta plafond för barn är inte lätt. Vi måste ta hänsyn till flera faktorer, först och främst är plafonds storlek viktig. Fokusera också på platsen där den ska placeras och de funktioner den ska uppfylla. Det är värt att uppmärksamma materialet lampor är gjorda av, glödlamporna som kan användas i det och naturligtvis plafonds designen.

Plafonder kan ha olika former och färger: de kan hänvisa till dina favoritsagor eller sportaktiviteter. De kan vara en ytterligare källa av belysning, beroende på var barnet leker, var hen tecknar och var hen läser. Till exempel kan det nyligen populära PUZZLE -plafond användas både som sänglampa och som spotbelysning.

Plafond utomhus

Utomhusplafond är ett bra sätt att belysa takade delar av en terrass, balkong och till och med ett garage eller uppfart. Tack vare dem, även efter mörker, kan du arbeta, läsa eller vila under möten med vänner under bekväma förhållanden. Dessutom är yttre plafond mer motståndskraftiga mot fukt, föroreningar och mekaniska skador.

Ett perfekt exempel är TAHOE-plafond med rörelsesensor. Ett sådant plafond är främst energibesparande, eftersom det tänds när vi behöver det. Du kan montera den var som helst och njuta av den länge. På frågan om det är värt att köpa ett TAHOE -plafond svarar vi: definitivt JA!

De mest intressanta trenderna inom takbelysning

Ett brett utbud av mönster och former gör att plafonder kan visas i interiörer i vilken stil som helst och i alla rum i huset. De används emellertid i stor utsträckning främst i moderna och avantgarde-arrangemang. Elegansentusiaster når alltmer efter svarta, vita eller silver plafonder. Ett brett utbud av möjligheter gör att du kan välja plafond med element av glas, rostfritt stål eller trä.

I det här fallet är det värt att leta efter en modell som hänvisar till interiörens färg eller dess design - till exempel om möbler och tillbehör har dominerande kromelement kommer silver- eller vit plafond från RODOS -serien att matcha dem perfekt. Ett fyrkantigt eller rektangulärt plafond är den mest populära modellen av moderna taklampor för universiellt bruk.

 

Rekommenderad

pixel